Bathroom Renovations

GOLD WINNER

2021 RENOMARK AWARDS

Bright, modern and functional was the goal for this renovation. The focus was to provide a bathroom more suited to the clients, both in style and functionality. The dated bathroom with yellow-ish tones did not match the rest of the house’s bright and neutral style. The bathtub was not used for soaking and its thick decking caused a narrow cramped interior. The laminate countertop, while large in size and spanning fully between two walls, only utilized half of the space underneath with a vanity, with an equal amount of space open, unused and wasted.

This renovated bathroom includes such products as Stonewood Vanity in Lakewood Finish with Carerra Quartz Countertop, Baril Faucets and Fixtures in Chrome, Toto Entrada Round Front Toilet, Cultured Marble Shower Wall Panels in Platinum Grey on White and Fleurco Gemini Shower Doors.

Bathroom Renovation

GOLD WINNER

2021 RENOMARK AWARDS

LOG HOUSE MAIN BATH

When it comes to working in a traditional log home we always want to stay true to its natural beauty while giving it a bit of face-lift.

First visit with the clients determined that they wanted to increase functionality with their main bathroom and better utilize the space. This included removing the dated 36” neo-angle shower and creating a 60” x 36” shower that better suited the space and moving the toilet to be opposite of the vanity to create a better flow of the room.

The clients had slate decorative tiles through-out their main level and wanted to incorporate it into their shower. We created a feature wall emphasizing the beauty of the slate tile creating a rock waterfall effect and complimenting it with Baril Zip thermostatic shower fixtures in a matte black finish. An old dresser was repurposed into a fully functional 60” vanity with a black quartz countertop and handmade ceramic vessel sink, paired with a matte black Baril Zip vessel faucet.

Log cabin main 1

LOG HOUSE ENSUITE BATH

Our clients wanted their ensuite bathroom to be updated, maintain the same look as the newly renovated main bathroom as well as match the overall design of the rest of their traditional log home. 

We removed the old 6×6 square white tiles with tuscan bronze finishes and created a neutral tiled tub/shower enclosure showcasing a Neptune Delight soaker tub with matte black Baril Zip fixtures and curved shower curtain rod. 

A little upgrade to a home creates an everlasting impact. 

Log Cabin Main Bathroom

FROM BEDROOM TO BATHROOM

Converting a space not designated for a bathroom can pose challenges but we overcame the obstacles and provided these clients a tranquil bathroom featuring neutral grey cabinets, marble tiled walls with a light black tiled floor.

This bathroom addition includes such products as: Mirolin Tuscan 72×36″ bathtub, tiled floor and curbless shower with in-floor heat through-out, Baril Facuets and Fixtrues in Brushed Nickel, Custom vanity and quartz coutnertop with Kohler drop-in sinks, Caroma 1 piece toilet.

After Renovation bathroom

SILVER WINNER

2020 RENOMARK AWARDS

NIAKWA MAIN BATHROOM

Our clients were looking for more space in their bathroom while being functional and stylish. A corner linen closet was removed, opening up additional space and allowing for now a freestanding bathtub as well as a walk-in shower. The tiles within the shower continued along through the perimeter of the bathroom enhancing the beauty and style of the marble design.

We kept the overall style simple and fresh, adding light coloured wood elements and matte black finishes to give the bathroom some contrast.

The flooring was a heated ceramic wood plank style that wrapped into the shower area. The walk-in shower featured a heated tiled base with a tiled linear drain.

NIAKWA BATHROOM AWARD PHOTO

 

SILVER WINNER

2020 RENOMARK AWARDS

RIVER HEIGHTS RENOVATION 

This charming River Heights home carried its character through-out, even into the bathroom with its cathedral style ceiling and wood trim features around the window and cabinet. Our objective was to highlight these features, expand the size of the bathing area and brighten the room.

 

To allow a larger soaker tub, we had to open the wall, remove a chimney stack and build the space to match the 1920’s structure. Bright white subway tiles within the shower continue through-out the room. A custom wall-hung vanity in high-gloss white and light coloured walls welcomes the natural light and opens the room.

A 1960’S UPDATE

When we first met with the client the main goal of the bathroom was to modernize and create an oasis where at the end of a long day the client could relax.

During this renovation we removed the salmon coloured tiles that were the main focus of this dated 1960’s bathroom which included a front tiled skirt on the tub. We removed the bathtub and tri-panel sliding doors and replaced it with a walk-in no threshold tiled shower.

The client had in-floor heat in his kitchen and wanted to continue that experience into the bathroom. We added the in-floor heat with large format tiles to give it a larger appearance. We added in a steam shower with a built in tiled bench and led lighting.

The TOTO 1pc Neorest toilet was a big add-on for the client, offering handsfree flushing and hygienic features makes this toilet an experience to remember.

EAST ST PAUL ENSUITE BATHROOM

This ensuite bathroom, while spacious, was dark, outdated and lacked style.

The completed renovation beautifully complemented the natural light and transformed the room. We brought in modern colours and unique pieces and personalized the room for our clients.

Modular vanities were used to give a custom look with a quartz countertop and matching counter tower to break the space between his and hers undermounted square sinks.

Flooring was replaced in a light petrified wood style with in-floor heating through-out.

The shower was designed with seamless entry, unique linear drain, built-in niche shelving and tiled through-out.

LINDENWOODS ENSUITE BATHROOM

This bathroom went from dark to bright!

Dark tiles along the walls and around the drop-in tub were removed and replaced with a freestanding bath and large walk-in shower complete with built-in bath bench and steam shower for those spa-like features.

The movement of the tub along with the vanity change to wall-mounted, opened up the room for a spacious feel.

Large high-gloss white tiles flow from the floors and all through to the shower with a seamless entry.

Extra features are the large custom mirror with built in medicine cabinets along each side and the laundry chute underneath the vanity.

MAIN BATHROOM RENOVATION

This main bathroom needed a refresh as it was lacking storage and style. Changing and opening up the tub shower was the main focus on the bathroom.

An alcove air-tub with tiled skirt and half-wall replaced the old pink bathtub and wall panels. An adjacent bedroom closet was converted to allow for a separate walk-in shower showcasing tiled walls to the ceiling, ceiling-mounted rainhead and custom shower door.

Creating an open concept bathroom in a tight space was difficult at the beginning but the results were above and beyond the clients’ expectations.

FORT RICHMOND MAIN BATHROOM

These clients came to us wanting a full renovation, removing and replacing the vanity, flooring, fixtures and tub surround.

Their Mid 70’s home was outdated with unmatching hues and dark oak finishes and paint.

A must-have for the clients was a new modern tub/shower unit. The 4”x4” beige tiled walls were outdated, and the clients wanted a surround that was easy to maintain and did not have grout lines. We removed the tiled surround and installed a new Mirolin Belair tub/shower unit with a deep soaker tub. 

Sleek, modern and matching is the theme for this main bathroom renovation. This clients’ bathroom included a bone coloured acrylic tub, biscuit sink and white toilet with varying shades of beiges/brown tones from the floor going up.

A bright white acrylic surround and tub unit was installed. The bright white continues through the room with a white 48” vanity, beautiful Carrera marble quartz top with sleek, square undermount sink, white wall cabinet with crown-moulding and white-shaded lightbar.

Dark vinyl sheet flooring was replaced with luxury vinyl tile in an urban slate natural grey that complements the white through-out the room.

 

BASEMENT BATHROOM

This basement had a large corner of unused space being wasted. An extra bathroom was a must for the large family of 7 living in the home.

From framing the walls, to levelling the floor to providing an over-sized walk-in shower, this space was transformed.

Large format tiles span the floor and shower base complete with large concealed linear drain.  Corresponding high gloss tiles flank the shower walls up to the ceiling. A custom fixed glass allows for easy entry into the shower unit.

A bulkhead above the vanity houses the venting while not restricting the size of the room.

LINDENWOODS ENSUITE BATHROOM

This ensuite bathroom started with an oversized tub which was located as part of the bedroom. The remainder of the bathroom was enclosed and cramped with a neo-angled acrylic shower, small vanity and toilet. We transformed this space into one large bathroom by removing the wall that separated the spaces. 

This ensuite boasts a large custom vanity with granite countertop and his/her vessel sinks. Along with a freestanding bathtub, we have provided a spa-like walk-in shower featuring: seamless entry, head-to-toe tiles with built-in niches and heated bench, 8” LED Rainhead plus handheld shower, a digital sound system and steam unit.

NORWOOD BATHROOM

This Norwood home bathroom had a very cabin-like feel with cedar paneling through-out. The room was given a major makeover providing a clean and bright modern look for the home owner.

We removed the old cedar paneling, boxed-in jetted tub, small 34” neo-angle shower and small vanity. We installed an angled Wind Soaker Tub, a 34” x 42” shower base with custom cultured marble surround and 40” vanity with sprayed granite countertop.

The new flooring and lighting complement the natural light from the large window and make the room feel larger.

LINDENWOODS BATHROOM

This outdated bathroom was transformed with a sleek modern look in mind.

The low threshold biscuit-coloured bath was replaced with an alcove air-jetted tub for two. Surrounding the tub are sleek white bamboo-style tiles with a decorative pebble trim that carries through the room to the vanity backsplash.

The seashell sink and vanity were replaced with a wall-hung vanity and off-set sink which highlights the beautiful grey-tiled floors and gives the smaller bathroom a more expansive feel.

The modern finishing touches to this bathroom include recessed lighting on a dimmer, in-floor heat and ceiling-mounted rain shower head.

EAST KILDONAN BATHROOM

This bathroom renovation consisted of a tub to shower conversion.

A partition wall that was between the bathtub and toilet was removed and clear glass shower doors installed, reducing the visual barrier and allowing the natural light from the window to boast through-out the room.

Cultured marble shower panels were installed along with a flip-up seat in teak wood.

The room was given a complete make-over from a water-damaged ceiling, to removal of plaster walls and the replacement of outdated tile flooring. A stunning transformation!

Are you now ready to start your renovation?

Let Dynasty Bathrooms turn your dream into a reality.

Come into our showroom with pictures and dimensions of your current space. Bring any ideas or wish list items you’d like to incorporate. Work with our sales consultants to choose products that fit your style and your budget. Our estimator can then make an in-home visit to determine all facets of the renovation with our very own installers then providing quality workmanship and professional installation to give you a room you will love for years to come!

Not done browsing? Keep scanning below for more before and after pictures from our many years of building beautiful bathrooms.

 

                                              BEFORE                                                                                                                                             AFTER